ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το πεδίο της Γενικής Αιματολογίας περιλαμβάνει καλοήθη (πχ. αυτοάνοσες αναιμίες και θρομβοπενίες, έλλειψη βιταμινών, αντιδραστικές καταστάσεις) και κακοήθη νοσήματα (λεμφώματα, λευχαιμίες, πολλαπλό μυέλωμα).

Κάθε παθολογική τιμή σε μια “Γενική εξέταση αίματος” (αιματοκρίτης, λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια) μπορεί να αποτελεί εκδήλωση αιματολογικών νοσημάτων. Η διόγκωση των λεμφαδένων ή του σπληνός είναι, επίσης, σκόπιμο να εκτιμηθούν από αιματολόγο.

Η διάγνωση των αιματολογικών νοσημάτων απαιτεί σωστή και μεθοδική διερεύνηση ώστε ο ασθενής να μην υποβάλλεται σε αχρείαστες ή χρονοβόρες εξετάσεις, ειδικά όταν η κατάσταση είναι επείγουσα.

Με εμπειρία στη χρήση των τρεχόντων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, χορηγούνται αγωγές – συντηρητικές ή φαρμακευτικές- σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούνται στην Ελλάδα και διεθνώς.

Εφόσον απαιτείται νοσηλεία για τη χορήγηση θεραπείας, παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου ή το Doctors’ Hospital, σύμφωνα με την προτίμηση του ασθενούς.