Ο οφθαλμίατρος Αριστοτέλης Καπαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972

 

Εκπαίδευση

Αποφοίτησε το 1998 από την Ιατρική Σχολή του Plovdiv Medical University

 

Ειδικότητα

Ειδικεύθηκε στην Παιδοφθαλμολογία από το 2002 έως το 2004 στην Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Π.& Αγλαΐα Κυριακού”. Διενέργησε πλήθος παιδοφθαλμολογικών επεμβάσεων, επειγόντων και προγραμματισμένων, που αφορούσαν τραύματα οφθαλμών και βλεφάρων, στραβισμούς, εκ γενετής καταρράκτες, χαλαζίων, καθετηριασμών δακρυικης συσκευής κ.α.

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην διάγνωση και αντιμετώπιση οφθαλμολογικών παθήσεων βρεφών και παιδιών κατά την διετή θητεία του στα εξωτερικά και επείγοντα ιατρεία του Νοσοκομείου Παίδων.

Ειδικεύθηκε στη Κλινική και Χειρουργική Οφθαλμολογία Ενηλίκων από το 2006 έως το 2008 στην Οφθαλμολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην χειρουργική του καταρράκτη με φακοθρυψία, του γλαυκώματος με τραμπεκουλοπλαστική και σε πλήθος άλλων επεμβάσεων του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού και των βλεφάρων.

Απέκτησε καθοριστική εμπειρία στο τμήμα βυθού, φλουοροαγγειογραφίας και O.C.T. στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς κηλίδας, το Γλαύκωμα και άλλες παθήσεις του βυθού του οφθαλμού.

 

Μετεκπαίδευση

2008, Παρακολούθηση σεμιναρίων για την διενέργεια Διαθλαστικών επεμβάσεων του οφθαλμού και ενδοβόλβιων ενέσεων antiVEGF φαρμάκων σε εξειδικευμένα κέντρα
(Eye Day Clinic, Πειραϊκό Διαθλαστικό Κέντρο, Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών)

 

Επαγγελματική Δραστηριότητα

– Υπεύθυνος Οφθαλμολογικού Τμήματος, της Κλινικής Περιστερίου Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Από το 2008 έως και σήμερα διατελεί υπεύθυνος για την λειτουργία του εξωτερικού ιατρείου και διενεργεί τα οφθαλμολογικά χειρουργεία της κλινικής του Ομίλου.
– Ιδιώτης Οφθαλμίατρος Από το 2008 έως και σήμερα. Έχει διενεργήσει πολύ μεγάλο αριθμό επεμβάσεων καταρράκτη, Διαθλαστικών Laser, γλαυκώματος, παιδοφθαλμολογικών και άλλων παθήσεων.
– Ιδιωτικά Ιατρεία
Αθήνας: Ταξιαρχών 51, Κορυδαλλός 18120
Ευβοίας: Εθνικής Αντιστάσεως 88 Νέα Αρτάκη 34600ιωτικά Ιατρεία
Αθήνας: Ταξιαρχών 51, Κορυδαλλός 18120
Ευβοίας: Εθνικής Αντιστάσεως 88 Νέα Αρτάκη 34600

 

Επιστημονικός συνεργάτης

Ιατρικό Αθηνών
Eye Day Clinic
Ευρωκλινική Παίδων